Kärsämäen kennelseura

Kärsämäen kennelseura on pieni, vireä ja lämminhenkinen yhdistys, joka on mukana monenlaisessa koiratoiminnassa Kärsämäellä. Yhdistys on perustettu vuonna 1982.

Seurastamme löytyy osaamista niin koirien metsästyskoulutukseen, palveluskoiralajeihin, tottelevaisuus- ja rally-tokokoulutukseen sekä näyttelyihin.

Seuramme yhdyshenkilöt

Riitta Pääkkö

Koiraharrastukseni alkoi aktiivisesti 1990-luvun alkupuolella. Tottelevaisuuskoulutuksen lisäksi kiinnostuin palveluskoira- ja pelastuskoiratoiminnasta ja se imaisikin mukaansa niin minut kuin koiranikin. Sileäkarvaisten noutajien kanssa oli helppo harrastaa, ne kun ovat innokkaita ja aina valmiita mihin vaan. Noutajien kanssa jäljestettiin niin kolarihirvet kuin eksyneet marjastajatkin. Vapepan (Vapaaehtoinen pelastuspalvelu) toiminnassa olin mukana kolmen koirani kanssa. Hessun kanssa metsästys ja pelastuskoiratoiminta olivat molemmat kuvioissa, mutta Repen kanssa valitsin ihmisten etsimisen tärkeimmäksi. Sen kanssa olimmekin mukana lukuisissa etsinnöissä ja lisäksi etsimme monia esineitä, joita ihmiset olivat maastoon hukanneet. Esine-etsintä on erittäin palkitsevaa kun kohteena on auton avaimet, kännykkä tai muuta arkovaksta piiloon viedyn hanskan sijaan. Myös Törö ehti tehdä uran pelastuskoirana ennen kuin vaihdoimme sen kanssa ammattia. Repe ja Törö kisasivat palveluskoirakokeissa käyttövalioiksi asti.

Minulla on ollut ilo olla vetäjänä lukuisissa koulutuksissa, niin tottelevaisuus- kuin maastolajeissakin. Olen käynyt koulutusohjaajakurssit toko-, pk- ja peko lajeihin. Ennen kaikkea minua on aina kiinnostanut koirien hyötykäyttö. Parhaat opettajat vuosien varrella ovat olleet ne lukuisat koirat, joiden kehittymistä olen saanut olla seuraamassa. Paitsi omani, myös ystävien ja tuttavien koirat. Nykyisin myös asiakkaiden koirat.

Nykyisin koirat ovat myös työni, sillä opiskelin homekoiraohjaajaksi ja teen nyt yrittäjänä homekoiratarkastuksia sekä tarjoan koulutusta koirille omistajineen.

Tällä hetkellä laumaamme kuuluu Törön lisäksi myös sileäkarvainen noutaja Rölli sekä labradorinnoutaja Mökö, jotka ovat perustottelevaisuuden lisäksi saaneet työkoulutuksen homekoiriksi.

Uusimpana tuttavuutena laumaamme tuli harmaa norjanhirvikoira Jaki isännän harrastuskoiraksi. Siinä sivussa saan minäkin lähemmin tutustua myös siihen rotuun.

Olen suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon.

(Kuvan oikeudet: Mari Moisala)

Minna Levä

Martti Ojalehto